Ondersteuning van verenigingen

Organisations Content

Veel personeelsleden van Belfius Bank zijn persoonlijk betrokken bij de ene of andere vereniging. Om die initiatieven te steunen startte Belfius Foundation in 2010 met de wedstrijd Helping Hands.

Voor wie?

Helping Hands is een projectoproep aan alle personeelsleden van Belfius Bank die – vooral als vrijwilliger - in een vereniging, stichting of ngo zitten. De vereniging, stichting of ngo moet actief zijn in België en zich bezighouden met de integratie van kwetsbare groepen.

Doelstellingen van de wedstrijd?

Met deze wedstrijd wil Belfius Foundation het vrijwilligerswerk bij personeelsleden van Belfius aanmoedigen. Dat doet het door hen de mogelijkheid te bieden subsidies aan te vragen voor een project van een vereniging die hen na aan het hart ligt.

Met deze projectoproep willen we ook het verenigingsleven een duwtje in de rug geven. Belfius Foundation ontvangt immers veel steunaanvragen van verenigingen, maar het merendeel beantwoordt niet aan de huidige doelstellingen van ons mecenaat. Met Helping Hands stelt Belfius Foundation zich meer open voor het verenigingsleven en in het bijzonder voor kleine verenigingen.

Laureaten

Op 12 mei reikte Belfius Foundation de prijzen uit van de editie 2017. 10 sociaal actieve verenigingen werden in de bloemetjes gezet. Ze ontvangen een budget van maximaal 5.000 euro voor hun solidariteitsproject ten voordele van kansarme kinderen, probleemjongeren, personen met een beperking of zieken.

Doorloop de volledige lijst met laureaten (alle edities sinds 2010)

Maak in deze filmpjes kennis met twee laureaten van Helping Hands

Bakkerij-chocolaterie Farilu van de vzw JEST in Watermaal-Bosvoorde

Dagrevalidatiecentrum ‘Eindelijk’ in Buggenhout

Praktisch

Belfius Foundation stelt de personeelsleden van Belfius Bank voor een project van hun vereniging in te dienen bij Belfius Foundation voor een maximumbedrag van 5.000 euro. Een onafhankelijke jury selecteert jaarlijks 10 projecten.

Contact

Steun vragen

Wilt u Belfius Foundation steun vragen voor uw vereniging?

Meer info